Belgiske vafler – Gaufres de Liége

img 0445 1 | Domestic Science
  • Set
    3.457

Lørdagshygge med gode venner. Noget hurtigt skal diskes op. Det belgiske vaffeljern skal da selvfølgelig luftes.

Perlesukkerer giver den fantastisk sprødhed i vaflen. Det grove sukker kommes i dejen mod slutningen, hvilket gør at det ikke opløse i dejen. Dernæst karamelliserer sukkerstykkerne i vaffeljernet, når det varmes, hvilket skaber sprødheden. Det er superlækkert!

 

Belgiske vafler – Gaufres de Liége

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Retter Bagning, Dessert, Måltider & madkultur
Køkken Belgisk

Værktøj

  • 1 Belgisk vaffeljern

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 2 dl sødmælk
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • 400 g hvedemel
  • 120 g blødt smør
  • 120 g perlesukker

Sådan gør du
 

  • Mælken lunes i en kasserolle til den er lillefingervarm og kom over en en Store skål.
  • Gær, æg, sukker, kardemomme og vaniljesukker tilsættes. Røre, røre, røre
  • Halvdelen af melet røres i.
  • Saltet røres i og den resterende mel tilsættes lidt ad gangen. Husk altid lidt ad gangen. Så kan du bedre styre konsistensen af dejen indtil du har en klistret og fast dej.
  • Fortsæt æltning af dejen indtil den er blød, smidig og slipper skålen let.
  • Smør æltes i til det er optaget i dejen. 
  • Ælt perlesukkeret i.
  • Lad dejen hæve i en times tid.
  • Del den færdighævede dej i ca. 8-10 lige store stykker.
  • Varm dit belgiske vaffeljern op til middelhøj varme og pensel med margarine.
  • Lad vaflen bage 4-5 minutter til de får en brun og gylden overflade.

Tip til opskriften

Når jeg tager vaflerne ud af jernet, lægges de på en rist sådan, at varmen kan komme væk. De holder sprødheden indtil servering.

 

Vaflerne spises lune med is, chokoladesauce, flødeskum og/eller flormelisdrys. Hertil friske jordbær eller syltetøj. De kan nemt fryses ned og lunes i ovnen, når de skal bruges. De holder stadig sprødheden ved optøning og luning.

Belgiske vaffeljern er efterhånden nede i nogle fornuftige priser, hvilket gør det nemmere for skoler at investere i disse fantastiske maskiner. Man kan lave mange forskellige ting i et vaffeljern. Jeg henviser her til Pinterest, hvor man kan finde alle mulige former for vafler.

Prøv andre retter i det belgiske vaffeljern:

Kartoffelvafler

Kålvafler

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide